سلفون چیست و چه کاربرد هایی در صنعت چاپ دارد؟
سلفون حرارتی و هات فویل ها هر دو در صنعت چاپ کاربرد های فراوانی دارند اما این دو محصول از نظرکارایی در صنعت چاپ کاملا نسبت به یکدیگر متفاوت هستند از این لحاظ که سلفون حرارتی اغلب جهت براقیت یا مات بودن نهایی محصول پس از چاپ و استحکام بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد ، اما هات فویل جهت تزئین و طراحی برای زیبایی و اجرای طرحی ویژه ترمورد مصرف قرار میگیرد.همانطور که می دانید یکی از محصولات و ملزومات مورد استفاده در صنعت چاپ و بسته بندی، سلفون حرارتی می باشد که در اکثر پروژه های چاپی می توان آن را مشاهده نمودسلفون ها یک لایه بسیار نازک براق و مات هستند که در صنعت چاپ و بسته بندی معمولا به روی کاغذ و مقوا کشیده می شوند و هم باعث استحکام و مقاومت در چاپ می شوند و هم زیبایی را در کالا بیشتر نمایش می دهند.
انواع محصولات سلفون در صنعت چاپ و بسته بندی
سلفون مات
ضخامت:
3000*24 میلیمتر
3000*29/5 میلیمتر
3000*34/5 میلیمتر
3000*39/5 میلیمتر
3000*44/5 میلیمتر
3000*49/5 میلیمتر
3000*59/5 میلیمتر
3000*69/5 میلیمتر
سلفون براق
ضخامت:
3000*24 میلیمتر
3000*29/5 میلیمتر
3000*34/5 میلیمتر
3000*39/5 میلیمتر
3000*44/5 میلیمتر
3000*49/5 میلیمتر
3000*59/5 میلیمتر
3000*69/5 میلیمتر
سلفون مخملی
ضخامت:
3000*24 میلیمتر
3000*29/5 میلیمتر
3000*34/5 میلیمتر
3000*39/5 میلیمتر
3000*44/5 میلیمتر
3000*49/5 میلیمتر
3000*59/5 میلیمتر
3000*69/5 میلیمتر
سلفون متالایز
ضخامت:
3000*24 میلیمتر
3000*29/5 میلیمتر
3000*34/5 میلیمتر
3000*39/5 میلیمتر
3000*44/5 میلیمتر
3000*49/5 میلیمتر
3000*59/5 میلیمتر
3000*69/5 میلیمتر
مقدمه ای درباره سلفون :
قبل از برسی ویژگی های موجود در سلفون های صنعت چاپ لازم است تا با ویژگی های مختلف این محصول آشنا شویم.
سلفون در صنعت چاپ و بسته بندی یکی از پرکاربردترین ملزومات مورد استفاده می باشد که همانطور که اشاره شد، در اکثر پروژه های چاپی می توان حضور و استفاده این محصول را مشاهده نمود.به طور کلی می توان گفت که مهمترین دلیل استفاده از سلفون در پروژه های چاپی برای افزایش براقیت، کیفیت و محافظت از کار می باشد.
مشخصات فنی:
عرض: 69.5-59.5-49.5-34.5-29.5-24.5 – 22.5و… ديگر ابعاد هاي مورد استفاده مشتريان
متراژ: 3000-2500 متر كه در متراژ های ديگر نيز قابل سفارش است
مدل ها: مات، براق، شكري، مخملي و…
ضخامت: 15-30ميكرون
موارد مصرف: بسته بندي انواع محصولات. براي افزايش براقيت، كيفيت و محافظت از كار مي باشد.
انواع سلفون ها
سلفون ها انواع مختلفی دارند و می توان آن ها را به دو دسته اصلی تقسیم بندی کرد.
سلفون حرارتی و واتربیس،این 2 دسته بندی اصلی را می توان به صورت کلی به عنوان سلفون های موجود در محصولات چاپی دانست که هر کدام از این دسته بندی ها از مدل های مختلفی برخوردار می باشند.مدل های مختلف سلفون بستگی به نوع پروژه چاپی دارند که انتخاب می شوند زیرا هرکدام از مدل های مختلف سلفون، ویژگی های خاص خود را دارند. ولی دسته بندی دیگر این محصول به این شکل تقسیم بندی میشود : 1- سلفون براق 2- سلفون مات 3- سلفون فانتزی(مخملی، شکری و …) که ما در زیر دو دسته بندی اصلی را معرفی میکنیم
انواع سلفون های حرارتی:
سلفون های حرارتی در صنعت چاپ مدل های مختلفی دارند.
از مهمترین مدل های سلفون حرارتی می توان به 2 دسته مات و براق اشاره نمود که پرکاربردترین آنها می باشند. که با ضخامت(میکرون) 17 الی 30 قابل سفارش می باشد .در بین پروژه های چاپی عمدتا مشاهده می شود که این نوع سلفون ها کاربرد بسیاری دارند به طور مثال در فرم های عمومی شاهد آن هستیم که محصول چاپی با استفاده از سلفون های حرارتی پوشیده شده است.انتخاب نوع سلفون حرارتی مات و براق بستگی به نوع پروژه و سلیقه مشتری دارد ازاین رو همیشه ثابت نمی باشد.
در ادامه به برسی 3 کاربرد سلفون حرارتی در صنعت چاپ خواهیم پرداخت.
به غیر از سلفون های حرارتی مات و براق، مدل های دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.بهتر است بدانیم که در بین سلفون های حرارتی معمولا این مدل سلفون ها نسبت به مات و براق محدود تر استفاده می شوند و استفاده کمتری دارند.از مهمترین انواع مختلف سلفون های حرارتی به جز مات و براق می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- سلفون حرارتی متالایز
- سلفون حرارتی مخمل
- سلفون حرارتی طرح دار
- سلفون حرارتی برجسته
در ادامه مثال هایی از پروژه های چاپی که از انواع سلفون های حرارتی استفاده می کنند را برسی خواهیم نمود تا به طور کلی با کاربرد های مختلف سلفون حرارتی آشنا شوید اما قبل از باهم به سراغ برسی ویژگی ها و کاربرد های سلفون در صنعت چاپ خواهیم پرداخت تا اطلاعات دقیق و کاملی نسبت به این محصول پرکاربرد در صنعت چاپ بدست آوریم.
در بین سلفون ها 3 کاربرد سلفون حرارتی در صنعت چاپ بسیار مهم و ضروری می باشد :
- افزایش براقیت یا مات بودن
- افزایش دوام و محافظت
- افزایش زیبایی و کیفیت
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان شد، بیشترین میزان استفاده در سلفون های حرارتی متعلق به سلفون های حرارتی مات و براق می باشد که در بیشتر پروژه های چاپی می توان آنها را مشاهده نمود به همین دلیل می توان گفت که یکی از کاربرد های مهم استفاده از این نوع سلفون ها، افزایش براقیت و یا مات بودن پروژه چاپی می باشد.
- سلفون واتربیس و تفاوت های آن با حرارتی:
در دسته بندی کلی سلفون ها، نوع دیگری که به چشم می خورد سلفون واتربیس می باشد که از نظر کاربرد و ویژگی تفاوت چندانی با سلفون های حرارتی ندارند اما در نوع ساخت و نوع استفاده سلفون با یکدیگر کاملا متفاوت می باشند همین تفاوت ها سبب شده است تا این 2 نوع سلفون از نظر قیمت نیز با یکدیگر متفاوت باشند.
مهمترین تفاوت سلفون های واتربیس با سلفون های حرارتی از نظر ساخت آنها می باشد.
در هنگام تولید و ساخت سلفون های حرارتی از چسب مخصوصی استفاده می شود که خود سلفون همراه با چسب ترکیب شده و در هنگام نصب سلفون حرارتی روی کار، حرارت مخصوصی توسط دستگاه سلفون کشی به سلفون داده می شود و سلفون بر روی کار نصب می گردد اما در سلفون واتربیس اینگونه نیست.
سلفون واتربیس به تنهایی خود سلفون می باشد و حاوی چسب مخصوص سلفون نیست به همین خاطر در هنگام نصب سلفون واتربیس از چسب مخصوص سلفون به صورت جداگانه استفاده می شود و توسط دستگاه سلفون کشی روی پروژه چاپی نصب می گردد از همین رو اجرای پروژه چاپی توسط سلفون های واتربیس نیازمند زمان بیشتری می باشد.
به طور کلی می توان تفاوت های سلفون حرارتی و واتربیس را اینگونه بیان نمود :
- سرعت بالای نصب سلفون های حرارتی نسبت به واتربیس
- کیفیت بسیار مطلوب تر سلفون های حرارتی نسبت به واتربیس
- قیمت پایین سلفون های واتربیس
- قیمت نسبتا بالای سلفون های حرارتی
- سلفون حرارتی حاوی چسب می باشد
- سلفون واتربیس بدون چسب مخصوص سلفون می باشد
قیمت سلفون های صنعت چاپ:
سلفون حرارتی در صنعت چاپ عامل بعدی که باید مورد برسی قرار بگیرد قیمت سلفون های صنعت چاپ می باشد زیرا یکی از مهمترین عامل های خرید و فروش در بازار میزان قیمت محصول می باشد.هماطنور که در ابتدا اشاره شد در بین 2 دسته بندی سلفون های حرارتی و واتربیس، قیمت سلفون های حرارتی بیشتر می باشد.)
در اصطلاح شیمیایی، سلفون همان فیلم های شفاف و شیشه ای است که بر پایۀ پلی پروپیلن ساخته شده و پس از خروج مذاب از قالب دستگاه به کمک آب سرد شده و به حالت آمورف می شود. کاربرد این فیلم ها در محدوده های بالایی دما، به دلیل دمای ذوب بالاتر این فیلم نسبت به نایلون و نایلکس بیش تر است. کاربرد فیلم های سلفون در بسته بندی شفاف مواد غذایی و خشکبار و گل، روکش های میز منازل و رستوران و پوشش کتاب ها و جزوات به وفور دیده میشود.
در اصطلاح بازاری که بین عموم جا افتاده ، در واقع سلفون ها نوعی از نایلون نازک هستند که برای استحکام و زیبایی بیشتر بر روی یک لایه مقوا و یا کاغذ کشیده می شوند. خوب است، بدانید این محصول در انواع مختلفی همچون سلفون حرارتی شفاف یا براق، مات، متالایز، صدفی، شنی و مخملی تولید و… به بازار عرضه می شود که هر کدام از آن ها کاربردهای خاص خود را دارند و از نظر کاربرد با هم متفاوت هستند. لازم به ذکر است ما یکی از مرغوبترین انواع سلفون حرارتی را، در تنوع بالا و کیفیت فوق العاده و انحصاری عرضه میداریم.
در بالا برخی از ویژگی های سلفون حرارتی را اشاره نمودیم این محصول از ویژگی های بسیار خوبی برخوردار است. از جمله این ویژگی ها عبارتند از:
- داشتن شفافیت مناسب برای انواع بسته بندی ها
- دارای دوخت پذیری مقاوم
- داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت های بالا
- قیمت مقرون به صرفه و مناسب
معروفترین کاربردهای سلفون حرارتی:
- یکی از مهم ترین و رایج ترین کاربردهای این محصول بسته بندی انواع مواد غذایی و خشکبار است
- روکش برای میز منازل و ساختمان ها و رستوران ها استفاده میشود
- اتوکلاو برای ضایعات بیمارستان ها
- پوشش کتاب و جزوه
- سلفون BOPP ( اروینت شده دو جهته ):
این نوع فیلم برای بسته بندی های انعطاف پذیر و در ساخت برچسب کاربرد دارد .
در این نوع فیلمها فیلم OPP را برای افزایش مقاومت آن در دو جهت می کشند T هم در جهت حرکت ماشین و هم در جهت مخالف حرکت ماشین . فیلم BOPP بازدارندگی بالا در برابر رطوبت ، شفافیت ، یکنواختی خوب ، چاپ پذیری فوق العاده و بهبود سختی مقاومت و قابلیت کشش را دارد .
- کاربردهای سلفون حرارتی چیست؟ این سلفون ها کاربردهای فراوانی در صنعت چاپ داشته که از جمله آنها می توان به لمینیت کارهای چاپی یک رو و جلد کتاب اشاره نمود.
همچینین برخی از کارهای چاپی مانند منوی غذاها، کارت های شناسایی و … به صورت دو رو لمینیت می شوند.
فیلم های حرارتی هم چنین کاربرد گسترده ای در بسته بندی مواد غذایی و تولیدات دارویی دارند.
- استفاده از دستگاه سلفون کشی با حرارت : با توجه به چسب دار بودن سلفون حرارتی، برای نصب این سلفون از دستگاه سلفون کشی با حرارت مناسب باید استفاده شود به همین خاطر اپراتوری که مسئول استفاده از این دستگاه می باشد باید حرارت دستگاه را تنظیم نماید.
- سرعت بالای انجام کار : یکی از فاکتور های مهم انتخاب سلفون حرارتی، ویژگی سرعت بالای انجام پروژه های چاپی می باشد.سلفون های حرارتی به دلیل همراه داشتن چسب مخصوص، در فرآیند سلفون کشی تنها به حرارت نیاز دارند به همین دلیل سریع تر از سلفون های واتربیس بر روی کار نصب می گردند.
- کیفیت بالاتر : عنصر کیفیت با قیمت رابطه مستقیم دارد از این رو سلفون حرارتی کیفیت بالاتری نسبت به سلفون واتربیس دارد و به همین دلیل از قیمت بالاتری برخوردار می باشد.البته انتخاب نوع سلفون بر عهده کارفرما می باشد و با توجه به بودجه، سلفون مورد نظر بر روی کار نصب می گردد.
- مزایا و معایب استفاده از سلفون: بعد از برسی کامل ملزومات موجود در صنعت چاپ بخصوص سلفون های حرارتی و واتربیس، نوبت به برسی مزایا و معایب آنها می رسد.سلفون های حرارتی و واتربیس از نظر کارکرد و خروجی کار تفاوت بسیاری ندارند اما در این مقاله به برسی دقیق تفاوت های آنها نیز پرداخته شده است.در ادامه به مواردی از مزایا و معایب استفاده از سلفون در پروژه چاپی اشاره خواهیم نمود.بدون شک استفاده از سلفون نکات مثبتی را به همراه دارد.
از مهمترین مزایای استفاده از سلفون می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- افزایش زیبایی و جذابیت کار
- افزایش میزان محافظت از پروژه چاپی
- پیاده سازی طرح های مخصوص با سلفون
- تنوع بالا در انتخاب سلفون های مورد استفاده
از مهمترین معایب استفاده از سلفون می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- افزایش هزینه تمام شده پروژه چاپی
- هماهنگ نبودن طرح با نوع سلفون استفاده شده
- افزایش مدت زمان نهایی شدن پروژه چاپی به دلیل سلفون کشی
به طور کلی با برسی ویژگی های مخصوص سلفون های حرارتی و واتربیس در می یابیم که وجود این محصول بسیار پرکاربرد در صنعت چاپ چه نقش مهم و اساسی را ایفاد می نماید.استفاده از این محصول و دیگر ملزومات موجود در این صنعت سبب می شود تا پروژه چاپی از هر نظر کامل باشد و کارفرما بتواند به دقیق نوع سفارش خود دست یابد.
سوالات متداول:
انواع سلفون حرارتی از لحاظ طرح کدام است؟ سلفون مات، سلفون براق و سلفون فانتزی (طرح دار، مخمل، متالایز)
آیا امکان چاپ دیجیتال روی سلفون حرارتی وجود دارد؟ بله، این محصول برای چاپ دیجیتالی که اغلب از جوهر روغنی استفاده می کنند مناسب است.
سلفون حرارتی متالایز چیست؟ این محصول ویژگی مشابهی نظیر لمینت آلومینیوم بر روی کاغذ دارد. استفاده از آن در هر نوع کار چاپی جلوه خاصی به چاپ داده و می توان برای کارهای نفیس از این فیلم بهره برد.
سلفون حرارتی مخملی چیست؟ این محصول با توجه به لطافت و حالت پُرز مانند، حسی همانند مخمل ایجاد می کند و همین طور کاملا ضد خش بوده و بسیار مناسب برای جعبه و بسته بندی های فانتزی مانند جعبه عطر و ادکلن، جلدهای فانتزی، عکس، کاتالوگ و… می باشد.
ما در خالد فویل سلفون های با مشخصات زیر در اختیا ر شما قرار میدهیم
سلفون کشی
بخشی از مراحل بعد از چاپ سلفون کشی بوده که پوشش نازک پلاستیکی (سلفون) در آن به کمک دستگاه هایی مانند دستگاه سلفون کشی چسبانده می شود. این دستگاه ها به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک به همان دو روش چسبی و حرارتی کار می کنند.
انواع دستگاه های سلفون زنی
در این مقاله اشاره کردیم که سلفون برای فعال سازی و چسبیدن از این دو روش تغذیه می کند در ادامه بخوانید:
دستگاه سلفون چاپی (سرد)
در این روش سلفون به کمک چسب نصب می شود و لایه نازک چسب فعال می شود و تغذیه کار چاپی می تواند با سیستم مجهز به آپارات و یا به صورت دستی انجام شود. با این توضیح باید گفت ارزان ترین نوع بوده و در دو صورت مات و براق انجام می شود.
دستگاه سلفون حرارتی
با توجه به گرم شدن سیلندر به 4 نوع تقسیم می گردد:
گرم شدن سیلندر با روغن : در این روش هدایت گرما مناسب بوده و این خود مهم ترین ویژگی این نوع دستگاه است
گرم شدن سیلندر با آب : در عین مصرف انرژی بالا با محیط زیست کاملا سازگار می باشد.
گرم شدن سیلندر با استفاده از المنت: المنت در این روش به دور سیلندر چرخیده اما این روش به علت عدم یکنواختی در توزیع میله های المنت کیفیت پایین تری را ارائه می کند.
گرم شدن سیلندر با استفاده از ماکروویو: این روش نوین ترین روش سلفون کشی است که جهت گرم شدن سیلندر از اشعه ماکروویو استفاده می کند.
راهنمایی و خریدی مطمئن
با مطالعه این مقاله اهمیت و کاربرد های مهم سلفون مشخص و معین گردید و همانطور که از قبل می دانستید سلفون کشی موضعی یا سراسری چه میزان تاثیر در کیفیت کالای شما دارد .
طبیعتا مشاوره و راهنمایی های دقیق برای پروژه های خاص بسیار ضرورت دارد و میتوان گفت هر محصول خود یک پروژه جدید بوده که کارشناسان ما در شرکت خالد فویل با تجربه بالا و شناخت دقیق کالا و نحوه استفاده بهتر از آن، به شما بهترین کمک را در خریدی مطمئن خواهند کرد.
در هر زمان می توانید با هریک از خطوط شرکت تماس گرفته و از جدیدترین محصولات سلفون با خبر شوید.
فیلم لمینیت حرارتی BOPP چیست؟
از فیلم لمینیت حرارتی BOPP می توان برای لمینیت و بسته بندی موارد همچون جلد کتاب درسی، بروشور، جزوه، جعبه شیرینی، لوازم آرایشی، کیف خرید، دفتر خاطرات و غیره… استفاده کرد. فیلم لمینیت حرارتی BOPP عمدتا از دو لایه BOPP + EVA ساخته می شودکه برای ترکیب این دو لایه از فرآیند پوشش اکستروژن استفاده می شود.در فیلم نهایی، یک طرف دارای خواص فیلم BOPP و طرف دیگر به سطح حساس به حرارت تبدیل می شود که برای لمینیت خشک استفاده می شود. این محصول دارای دو طبقه بندی براق و مات است که ضخامت از 14 میکرون تا 32 میکرون را شامل می شود.عرض آن می تواند از 17.5 سانتی متر تا 99.5 سانتی متر و طول آن از 2500 مترتا 4000 متر به درخواست مشتری باشد.
نحوه استفاده از فیلم لمینیت حرارتی BOPP
برای این کار به یک دستگاه لمینیت نیاز داریم که در اصطلاح به آن دستگاه سلفون کشی میگویند. که با ذوب کردن بخش EVA سلفون حرارتی را به بستری مانند کاغذ بچسباند.
در طی فرآیند، فیلم روی یک غلتک گرم شده عبور داده می شود و تحت فشار معقول به کاغذ می چسبد.گاهی اوقات مردم به آن لمینت حرارتی یا لمینیت خشک یا لمینیت گرم نیز می گویند.
آیا میدانستید کلد فویل کاربرد بیشتری در صنعت چاپ دارد. شما میتوانید جهت مطاله این محصول از لینک زیر اقدام نمایدد
راهنمای کاربری
1- فشار و دما غلتک را با توجه به انواع مختلف کاغذ و جوهر تنظیم کنید.
2- هنگام استفاده از سلفون حرارتی برای اولین بار یا تغییر محصول معمولا پیشنهاد می شود قبل ازچاپ انبوه حتما تست انجام دهید.
3- دمای معمولی فرآیند 90-105 درجه سانتیگراد (203F – 221F) است، فشار و دمای غلتک در انواع مختلف کاغذ، جوهر و ماشین آلات متفاوت است.
4- قبل از سلفون کشی از خشک بودن جوهر اطمینان حاصل کنید. هنگامی که بستر چاپی حاوی رطوبت یا پودر بیش از حد باشد، لایه لایه می شود.
5- مطمئن شوید که فیلم ها را در مکانی با دمای پایین و جای خشک نگه داری می کنید.
6- موارد زیر بر کیفیت نهایی فیلم در حین لمینت تاثیر می گذارد.
الف. استفاده از جوهر فلزی
ب. جوهر حاوی مقدار زیادی موم، روغن خشک شده، چسب، افزودنی سیلیکون و غیره.
ج. جوهر خیلی غلیظ
د. جوهر هنوز کاملاً خشک نشده است.
ه. ورق کاغذ خیلی مرطوب
پ. پودر زیاد روی سطح